Kuinka haen Dominanteen?

Seuraavat pääsykokeet järjestetään syyskyyssa 2019. Pääsykokeissa testataan mm. nuotinlukutaitoja ja äänialaa. Varaudu myös esittämään yksi vapaavalintainen laulu.


Kun haluat ilmoittautua pääsykokeisiin tai kaipaat lisätietoja, ota yhteyttä kaikkien fuksien äitiin Aada Taipaleeseen joko puhelimitse, p. 050 919 6698, tai sähköpostilla, aada.taipale (at) aalto.fi.


Ehdotuksia pääsykokeessa esitettäväksi lauluksi:

 • Kansanlauluja:
  • Taivas on sininen ja valkoinen
  • Kotimaani ompi Suomi
  • On suuri sun rantas autius
  • Vem kan segla förutan vind
 • Toivo Kuula: Aamulaula
 • Oskar Merikanto: Kullan murunen / Laula tyttö
 • Tommaso Giordani: Caro mio ben
 • Juha Vainio: Vanhoja poikia viiksekkäitä
 • Beatles: Yesterday / Let it be
 • John Legend: All of Me
 • Harold Arlen: Over the Rainbow (tai Sateenkaaren tuolla puolen)
 • Haloo Helsinki: Maailman toisella puolen
 • Stella: Piste
 • Eppu Normaali / Club for Five: Joka päivä ja joka ikinen yö
 • Fredrik Pacius: Maamme-laulu / Vårt land (joko suomeksi tai ruotsiksi


Kahden kuorolaisen tervehdys

Olemme Riina Nieminen ja Aada Taipale, Dominanten kaikkien fuksien äidit ja vastaamme siitä, että erityisesti uudet laulajat pääsevät sujuvasti osaksi kuoroa. Dominante on upea porukka, jossa taiteellista kunnianhimoa toteutetaan yhdessä muiden kanssa, tekemisen riemusta tinkimättä. Ei siis ihme, että olemme viihtyneet kuorossa todella hyvin!


Dominante on aktiivinen kuoro, sillä keikkoja on paljon ja harjoituksia sen mukaisesti. Ilman yhdessä viihtyvää porukkaa tämä tuskin onnistuisi! Konserttien jälkeen kokoonnumme yhdessä fiilistelemään keikkaa karonkkaan ja harjoitusten ohella kuorokavereiden kanssa voi viettää aikaa erilaisten aktiviteettien parissa. Kuorolaiset voivat käydä pelaamassa domisählyä ja osallistua elämyksellisiin Domi Action -tapahtumiin. Suuren joukon voimin on käyty pelaamassa lasersotaa, hypitty trampoliinipuistossa ja kokoonnuttu yhdessä elokuvan äärelle. Monesti vietämme aikaa myös kuorokämpällämme Fermaatilla Otaniemessä, niin treenailun kuin hauskanpidonkin merkeissä.


Dominanten kvartettitoiminta on saanut meidät molemmat innostumaan yhtyelaulusta. Oman stemman kannatteleminen yksin kehittää laulajana, treeneissä tutustuu kuorokavereihin paremmin ja kvartettitoiminnan kautta saa myös arvokasta esiintymiskokemusta. Sovitukset vaihtelevat tyylillisesti pop-kappaleista herkkiin serenadeihin, ja itsensä pääsee ylittämään esimerkiksi keikalla räppäämällä!


Vuosittain Dominante pakkaa laukkunsa ja vie laulaen suomalaista osaamista ulkomaille. Kuoro on reissannut niin Siperian junilla kuin myös bussilla pitkin Eurooppaa. Viime vuonna kuoro osallistui Leipzigin Bach-festivaaleille ja lensi Taiwaniin, ja aiemmin Dominante on esiintynyt mm. Hong Kong Arts -festivaalilla. Kesäkuussa 2018 kuoro konsertoi Sveitsissä ja Saksassa. Jokaiselta matkalta kuoron karonkkaohjelmiston kirjoon ilmestyy myös hulvaton matkalaulu (tai kaksi), joiden avulla matkatunnelmaa pidetään yllä talven pakkasillakin!


Olemme usein saaneet olla ylpeitä dominantelaisuudestamme. Kuoromme tekee yhteistyötä maamme johtavien orkesterien, kuten RSO:n ja Sinfonia Lahden kanssa, sillä ohjelmistossamme on a cappella -musiikin lisäksi suuria orkesteriteoksia. Tyylilajimme on useimmiten klassinen, mutta ajoittain heittäydymme aivan toisenlaisiin tunnelmiin. Olemme esimerkiksi päässeet esiintymään täydelle Hartwall-areenalle tenori Andrea Bocellin taustakuorona. Olemme myös järjestäneet perheen pienimmille suunnatun lastenkonsertin, jossa eläväinen yleisö sai tanssia Huugi Guugin tahtiin.


Esittämämme teokset ovat monipuolisia ja kuoro ei koskaan jämähdä paikoilleen. Uudet haasteet otetaan innolla vastaan, eikä korkeasta taiteellisesta tasosta tingitä. Kuorolaiset tulevat erilaisista taustoista ja elämäntilanteista: joku on teekkari Otaniemessä, toinen opiskelee taidehistoriaa ja kolmas on jo työelämässä. Meitä kaikkia yhdistää laulamisen ilo ja johtajamme Seppo Murron sanoin laulamme "mieluummin irvi hampaassa kuin hampaat irvessä".