Takaisin etusivulleDominante 40 v. – KROATIA & BOSNIA-HERTSEGOVINA


Lokakuussa, ennen syksyn juhlakonsertteja, Dominante matkusti konserttikiertueelle Kroatiaan ja Bosnia-Hertsegovinaan. Matkan aikana kuoro esiintyi muun muassa kansainvälisellä Musica Sacra -festivaalilla.

Dominantella on pitkät perinteet suomalaisen kuoromusiikin viemisestä ulkomaille. Vuosittaisilla ulkomaanmatkoillaan kuoro on vieraillut kaikilla mantereilla. Sekä Kroatia että Bosnia-Hertsegovina ovat kuitenkin Dominantelle uusia kohteita. Kiertue alkoi kuoron esiintymisellä kansainvälisen Musica Sacra -festivaalin avajaiskonsertissa Rovinjin Adris Centerissä. 20-vuotisen historiansa aikana festivaalia vietetään nyt ensimmäistä kertaa Kroatiassa.

Avajaiskonserttia seuraavana päivänä Dominante konsertoi Kroatian kansallisteatterissa Rijekassa ja kahta päivää myöhemmin Kroatian pääkaupungissa Zagrebissa. Konserttipaikkana siellä oli Mimara-museo. Suomen suurlähetystö ja Hotel Esplanade Zagrebissa järjestivät "Gala dinner with Sibelius" -tapahtuman, jossa nautittiin Jean Sibeliuksen musiikista ja suomalaisesta ruuasta säveltäjämestarin 150-vuotissyntymäpäivän kunniaksi. Sibelius ei tunnetusti ollut kiinnostunut vain musiikista – hän oli myös suuri kulinaristi, jolle hyvä ruoka oli erityisen tärkeää. Dominante vastasi tilaisuuden musiikista sekä koko kuoron että oktetin voimin. Kiertueensa päätteksi Dominante esiintyi vielä historiallisessa Sarajevon kaupungintalossa Bosnia-Hertsegovinassa.

Dominanten kiertueohjelmisto sisälsi luonnollisesti paljon suomalaista musiikkia. Erityisesti Sibeliuksen musiikki oli vahvasti edustettuna. Muita suomalaisia säveltäjänimiä kiertueen konserteissa olivat Jaakko Mäntyjärvi, Aulis Sallinen ja tietysti Toivo Kuula. Kuoron kansainvälinen ohjelmisto pitää sisällään muun muassa Eric Whitacren, Edward Elgarin ja Veljo Tormisin musiikkia.

Dominanten kiertue oli osa Suomen Kroatian suurlähetystön järjestämää "Fall for Sibelius" -ohjelmakokonaisuutta jonka muut esiintyjät ovat Sinfonia Lahti sekä kapellimestari Ville Matvejeff. Dominantea isännöi Kroatiassa kuoron pitkäaikainen ystävä, suurlähettiläs Timo Rajakangas.

Dominante tunnetaan ahkerana esiintyjänä, ja erityisesti nyt juhlavuonna konsertteja pidetään tiiviiseen tahtiin. Tämä näkyy myös kuoron harjoituskalenterissa. Kymmenpäiväisen kiertueen yhteydessä Dominante piti konserttien väleissä viisipäiväisen harjoitusleirin, jossa viimeisteltiin syksyn juhlakonserttien ohjelmistoja. Matkan annista ja yhteen hioutuneen kuoron osaamisesta voi nauttia FANFARIUM-konsertissa Suomalaisen barokkiorkesterin kanssa su 25.10. Johanneksenkirkossa ja JUBILEUM-juhlakonsertissa la 14.11. Musiikkitalossa.

Dominanten konserttikiertue Kroatiassa ja Bosnia-Hertsegovinassa
7.–17.10.2015

pe 9.10. Musica Sacra -festivaalin avajaiskonsertti, Adris Center, Rovinj (Kroatia)
la 10.10. Kroatian kansallisteatteri, Rijeka (Kroatia)
ma 12.10. Mimara-museo, Zagreb (Kroatia)
ke 14.10. Gala dinner with Sibelius, Hotelli Esplanade, Zagreb (Kroatia)
to 15.10. Kaupungintalo, Sarajevo (Bosnia-Hertsegovina)


Lisätiedot ja yhteydenotot:
Suomen suurlähetystön "Fall for Sibelius" -tiedote

Markku Rämö, intendentti
intendentti (at) dominante.fi
050 408 7250