Takaisin etusivulleDominante 40 v. – JUBILEUM


Dominanten 40-vuotisjuhlavuosi huipentuu marraskuussa JUBILEUM-juhlakonserttiin Helsingin Musiikkitalossa: ohjelmistossa on kantaesityksiä ja vaikuttavimpia teoksia kuoron historian ajalta.

Uuden musiikin tilaaminen ja kantaesittäminen on ollut merkittävä osa kuoron taiteellista näkemystä. Vuosien varrella uutta musiikkia on tilattu niin suomalaisilta kuin pohjoismaisilta säveltäjiltä. Juhlakonsertissa kuultavat tilausteokset ovat säveltäneet Matthew Whittall sekä Dominanten varajohtaja Yui Katada. Whittall on säveltänyt kolmen teoksen sarjan love is a place E. E. Cummingsin rakkausrunoihin. Katadan UPOPO koostuu niin ikään kolmesta kappaleesta, jotka pohjautuvat tarinoihin japanilaisen Ainu-heimon traditioista.

Kantaesitysten lisäksi konsertti sisältää myös paljon erilaisia tunnelmia, joita vahvistavat kuoron ja solistien liike sekä valaistus. Vahvaa dramaturgiaa sisältävät muun muassa Raymond Murray Schaferin Narcissos and Echo, jossa tanssi toimii yhtenä tarinan kerronnallisena elementtinä, sekä Veljo Tormisin Raua needmine. Myös Aulis Sallisen humoreskissa The Beaufort Scale rikotaan perinteisen kuorolaulun rajoja. Konsertin ohjaajana ja koreografina on taitelijaprofessori Jorma Uotinen.

Dominanten 40-vuotisjuhlakonserttin sopii mainiosti myös Jaakko Mäntyjärven 40 äänelle sävelletty Tentatio. Katsaus Dominanten vuosikymmenten ohjelmistoon nostaa esiin yhden maamme keskeisimmistä kuoromusiikin säveltäjistä, Toivo Kuulan. Hänen massiivinen "perintönsä Suomen kuoroille", Meren virsi, kuullaan juhlakonsertissa suurkuoron voimin, johon osallistuu dominantelaisia kuoron koko historian ajalta.

Dominante 40 v. – JUBILEUM
la 14.11.2015 klo 17 Musiikkitalo, Helsinki
Dominante, johtaa Seppo Murto
Elja Puukko, baritoni
Eino Kivisaari, tenori
Riku Lehtopolku, tanssi
Jorma Uotinen, ohjaus ja koreografia

Liput 11,50-43,50 e Lippupalvelusta (sis. palvelumaksut)
Konsertti Facebookissa


Lisätiedot ja yhteydenotot:
Markku Rämö, intendentti
intendentti (at) dominante.fi
050 408 7250